duminică, 23 noiembrie 2008

MUZEUL SATULUI DIN GALATI

Joi, 20 noiembrie 2008, a fost inaugurat Muzeul Satului din Galati.
Investitia totala a fost de 339.981 euro, din care 300.000 de euro au reprezentat grantul acordat de Uniunea Europeana prin Programul de Vecinatate Romania-Republica Moldova 2004-2006 Phare CBC 2004, iar diferenta a fost suportata de Consiliul Judetean Galati.
Muzeul Satului a fost amenajat in Padurea Garboavele din municipiul Galati.
"Muzeul Satului nu a fost deschis si publicului, vizitatorii urmand sa aiba acces in luna decembrie, dupa ce muzeul va fi predat Centrului Cultural Dunarea de Jos", a spus reprezentantul Directiei de Dezvoltare a Consiliului Judetean.

Deoarece am citit in presa locala si am vazut/auzit foarte multe emisiuni de stiri referitoare la acest evenimet ne-am hotarat ca astazi, duminica (23 noiembrie2008) sa mergem sa aruncam o privire.
Nu stiu daca in prezentarile pe care le-am vazut/auzit despre inaugurarea acestui muzeu s-a spus ca nu e deschis publicului... sau poate s-a spus si n-am fost noi atenti. Cert e ca ajunsi acolo am fost foarte dezamagiti ca nu putem intra sa vizitam.
Vreau sa va spun ca erau foarte multi oameni care faceau cale intoarsa de la portile inchise si erau la fel de dezamagiti ca si noi.
Ajungand acasa am dat cautare pe Google si am gasit intr-un articol cateva informatii pe care le-am scris un pic mai sus.
N-am plecat de-acolo pana n-am dat roata gardului, am facut fotografii (prin ochiurile gardului); o parte dintre ele vi le dau si voua spre vizionare. Sper sa va placa!
Pare un loc frumos, linistit in care sunt sigura ca ne vom simti bine, ne vom incarca sufletele de bucurie si ochii de frumos.

miercuri, 12 noiembrie 2008

Paclele Mici...


Vulcanii noroiosi de la Berca reprezinta o atractie unica in lume. Sunt vulcani in plina activitate, in continua “fierbere” dar lava lor nu este una incandescenta, ci rece, datorata acumularilor de petrol in profunzimea scoartei. Vulcanii noroiosi reprezinta un fenomen geologic cu doua puncte de activitate, la Berca, sub Dealul Balaurului – Paclele Mici – si la Scortoasa, putin mai in munte – Paclele Mari. Ei reprezinta, de asemenea, o rezervatie botanica si peisagistica, intinsa pe 25 hectare.
Oare ce tot spun vulcanii astia vorbareti??? Voi stiti???


duminică, 9 noiembrie 2008

" Oricum ai fi, mi-esti drag..."In tine sunt florile si lumina focului,
stelele si cantecul pasarilor, mireasma verii,
linistea dinaintea zorilor.
Te iubesc astazi cand stralucesti,
Te voi iubi mereu suparacios si obosit,
curajos si infricosat,
vesel, temator, triumfator.
Te voi iubi in toate anotimpurile.
Oricum ai fi, mi-esti drag.
Si fiecare zi langa tine, iubita de tine
E un dar de pret.


(Pam Brown)