marți, 13 mai 2008

"Merita sa traiesti, sa iubesti si sa speri!"


"" Plang cu ploile, rad cu soarele, am pe buze gustul sarat al marii si vantul amintirilor imi rasfira parul. Sa ne intoarcem in trecut si sa privim cu sufletul curat primele zile petrecute impreuna. Poate ca nu a fost totul asa cum ne-am dorit. Dar a fost si ESTE frumos, cel putin pentru noi si pentru felul cum intelegem noi frumusetea.
Ia iubirea de mana, trage linia ei peste linia vietii tale, ia-ti norocul de mana si mergi mereu inainte, iar la viitor sa nu te gandesti decat cu optimism. Sa ai puterea sa-ti pastrezi amintirile toate, si bune si rele. Sa nu renunti la nici una caci renunti la o parte din tine. Iubeste-le caci ele sunt dreptul nostru necontrolat si necontestat de nimeni.
Vreau sa-ti daruiesc un vis de primavara, o gradina cu flori si soare sau un buchet de zambete. Pentru ochii tai senini si zambetul tau minunat, toate florile din lume si o mare de saruturi dulci.
Fericirea ta sa fie cladita, nu pe o petala de trandafir, ci pe zborul inalt al porumbeilor albi, caci numai asa vei putea depasi tot ce e granita, orice obstacol, tot ce te-ar putea opri in drumul tau…
Sa fii alaturi de pasarile cerului si sa te intreci cu ele in zbor, iar cand ostenit, te vei opri, sa te asezi la fereastra celei ce te asteapta, celei ce ti-a urmarit zborul, dar n-a avut curajul sa te cheme, caci inima ei, batand usor, stia ca o sa te gaseasca fara sa te cheme.
Nu auzi? Fericirea te cheama cu fiecare rasarit de soare, cu fiecare floare ce se deschide, in fiecare boaba de roua ce-ti limpezeste gandurile… Priveste atent in jurul tau si vei vedea ca totul ti se daruieste… Incearca sa vezi trandafirii din sufletele celor din jurul tau si atunci vei simti cum te indeamna aroma… dragostei, aroma dorita de toti, dar prea putin gustata cu adevarat.
Ti-as fi spus altadata sa nu crezi in dragoste, ci doar in flori, soare, cantec, zambet. Dar am inteles ca si florile, si soarele, si cantecul, si zambetul sunt nascute tot din dragoste. Peste tot intalnesti farmecul, melancolia si tristetea ei.
Priveste chipurile din jur! Toate poarta in suflet fiorul primului sarut, amintirea primei iubiri cu adevarat…
Sa nu regreti niciodata nimic, sa traiesti fiecare clipa din plin si sa-ti daruiesti caldura sufletului tau, s-o faci mai buna, mai curata… Viata merita traita caci e viata. Daca n-am suferi putin, n-am sti sa traim. Uneori dorim sa suferim putin, dorim sa purtam in noi insemnele vietii.
Sa nu simti spinii drumului, iar daca-i simti, sa nu uiti ca la un pas de ei te asteapta petalele trandafirii. Sa nu simti furtunile si nici ploile, ele doar vor curati de dureri sufletul tau, aducand cu ele soarele. Sa nu simti tristetea porumbeilor ce se opresc din zbor; se opresc sa-ti faca drum spre inaltimi, spre fericire. Sa nu simti sunetul ploii ce moare. Ea ti-a daruit puterea de a reinflori in fiecare primavara… Sa nu simti decat fiorul sublim al primei imbratisari, sa nu simti decat bratele fiintei iubite ce te ocrotesc si buzele care marcheaza pe fruntea ta insemnul puritatii. Sa nu simti decat… FERICIREA.
Sa nu treci cu ochii inchisi pe langa ea… Sa nu lasi in urma suflete care vor plange… Lacrimile lor iti vor brazda fata, durerea lor iti va sfasia inima…
Ce-ti pot ura? Sa fi asa cum esti acum si sa-ti traiesti viata fara parere de rau. Nici chiar in vis sa nu cunosti amurgul, si chiar daca-l vei cunoaste, sa nu te urmareasca iluzia ca va fi vesnic… Sa-ti pastrezi in orice imprejurare zambetul pe buze, zambetul tau copilaresc si dulce!
As vrea sa simti ca tot ce iti doresc e pornit de undeva din adancuri… din intunericul care incearca sa devina lumina… din umbra care incearca sa devina raza de soare… din singuratatea cara vrea sa devina fericire… din… IUBIRE! ""



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu